‘’İnsanların size ne söylediği hiç önemli değildir, kelimeler ve fikirler dünyayı değiştirebilir.”- Robin Williams .
İnsan Odaklı Tasarım; doğru problemi tanımlayarak sürdürülebilir bir fikre ulaşmayı hedefleyen ve bu süreçte insan perspektifini merkeze alan bir çerçeve sunar. Odaklandığı kitle; tüketici veya kullanıcı ile sınırlı kalmayıp üretici, ürün veya hizmeti geliştiren kitle, vb.. farklı rollere sahip insanlar da olabilir.
İnsan Odaklı Tasarım, problem çözmek için bazı adımlar sunmaktadır. Bu adımlardan herhangi birinde başarısız olunduğunda vakit kaybetmeden bir önceki adıma dönüp iyileştirmeler yapılmasını ve bu adımların olabildiğince hızlı işletilmesini önermektedir.
Fikir Geliştirme ve İnovasyon Atölyesi’de aşağıdaki adımları izleyerek çözüme gideceğiz.
Bu adımlar; anlama –> empati edinme –> problem tanımlama –> fikir geliştirme –> prototipleme –> test etme şeklindedir
Bu atölyede farklı disiplinlerden insanlarla birlikte aynı grup içinde insan odaklı tasarım yaklaşımı ile prototip fikirler üretilecektir. Fikir prototipine belirli bir metot akışı ile çalışılarak varılacaktır.
Amaç
Geliştirilen bir yöntem ile zihninizin rutin düşünce kalıplarının dışına çıkmasına katkıda bulunacak bir atölye olarak tasarlanmıştır. Fikir Geliştirme Atölyeleri konuları, üzerinde fikir ve çözüm geliştirebilecek kadar özel, aynı konuda çalışanların ortak fikir yürütebileceği kadar genel başlıklardan oluşur.
Öğrenme yöntemleri konusunda yapılan çalışmalar, en mükemmel öğrenme ve kişisel gelişme yönteminin sürecinin gerçekten aktif bir parçası olmakla mümkün olabildiğini göstermektedir. Fikir Geliştirme Atölyeleri bu nedenle programın hedefleri doğrultusunda etkili bir öğrenme ortamını sunmaktadır. Sunuş yapma, fikrine katılımcı ekleme, grup çalışmasını yönetme ve fikrini proje dosyasına dönüştürebilme adımlarını yaparak öğrenme ortamı sunulur.
Kendi ezberini bozacak cesareti de yanına alarak atölyeye katılması, katılımcı olması, fikir ve deneyimlerini paylaşması beklenir.