CEH sertifikası, bilgisayar sistemlerine ve web sunucularına yönelik artan güvenlik tehlikeleri ve bilgisayar korsanlarını önleyici sistemler yapma ihtiyacı göz önüne alındığında kurumlar için oldukça faydalıdır. CEH’i ayrıcalıklı kılan en önemli yaklaşım, bilgisayar korsanlarının sistemlere müdahale etmek için kullandıkları stratejileri anlamaktır.

Hepimizin siber güvenliğe ihtiyacı var çünkü siber saldırılar ve siber suçlar her geçen gün artıyor. Etik bilgisayar korsanlığı da siber güvenliğin hayati bir parçasıdır. Bilgisayar korsanları, ağ cihazları, donanım ve uygulama yazılımı gibi altyapıları alt etmek ve kullanmak için aşırı derecede saldırgandır.

Sertifikalı etik bilgisayar korsanları aynı işi yasal olarak organizasyonları ve endüstrileri daha iyi hale getirmek için yaparlar. Etik hackerlar değerli amaçlar için çalışır ve sistemin açıklarını araştırır. Bu adımın ardından açıklar tanımlanır ve etik hackerler kurumu yıkıcı hackerlardan korumak için gerekeni yapar.

BlueMark Academy, sahada ve akademik alanda uzmanlaşan eğitimcileri aracılığı ile CEH Eğitimlerini oldukça başarılı bir biçimde kullanıcılarına sunmaktadır. CEH Sertifikası için gereken yeterliliğe sahip olarak siber güvenlik kariyerinizde önemli bir ivme elde edebilirsiniz. Daha fazla bilgi sahibi olmak ve CEH Sertifikası Eğitimlerine kaydolmak için hemen bizimle iletişime geçin!

CEH Sertifikasının Önemi

CEH sertifikasının önemi hızla gelişmiştir. CEH sınavı, bilgi teknolojilerinin gizemli yanına dikkat çekmek için organize edilen ilk sertifikadır. CEH eğitiminden önce, bilgisayar korsanlarının bilgisayar sistemlerini kırmak için başvurdukları yollar ve araçlar hiçbir sertifikada yer almadı. Yetenek ve beceri için sertifikalar yalnız başlarına yeterli olmasalar da, tanınırlığınızı ve uzmanlığınızı başkalarına doğrularken yardımcı olurlar.

CEH sertifikası, hak kazananlara eğitim ve sınavın ötesine geçecek bir ayrıcalık sunar. Kurs, adaylara gerçek dünya etkinliklerinde uygulayabilecekleri gerekli taktikleri ve gelecekteki mesleklerini öğretir. CEH sınavı temel olarak kötü amaçlı korsanların güvenlik açıklarından nasıl yararlandığını bulmayı amaçlar. İyi istihdam seçeneklerinin yanı sıra CEH sertifikasyon eğitimi, diğer ilgili bilgi güvenliği kursları tarafından kolayca elde edilemeyen çok sayıda yetkinlik sağlar.

CEH Sertifikasyonunun Faydaları

Tüm dünyada bilinirliğe sahip olan CEH Sertifikası, sertifika sınavına katılan ve başarıyla geçme niteliğine sahip olan kişilere birçok fayda sağlamaktadır. Bu getiriler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Bir kişinin güvenlik kariyerinde bir adım öne geçmesine imkan tanır. Kişi siber güvenlikle ilgili tüm bilgileri alır ve araç ve yöntemlerin kullanımında ustalaşır.
  • CEH Sertifikası risklerin ve güvenlik açıklarının anlaşılmasını sağlar. Siber-suçlu saldırılar birçok şekilde güvenlik açıklarını zararlı eylemler için kullanır. Ancak CEH sınavına çalışarak riskler ve güvenlik hakkında bilgi geliştirebilir ve iyileştirebilirsiniz.
  • Sertifikalı bir etik hacker sertifikası (CEH) sertifikası, bir kişiyi siber güvenlikte usta yaptığından, profesyonel, güvenliğin önemli olduğu her kuruluşta özellikle değerlidir.

CEH Eğitimi ile Hackerların Kullandığı Araçları Öğrenin

Kariyerinizi geliştirmek (veya merakınızı gidermek için) için aktif olarak bazı bilgisayar korsanlığı araçlarını araştırmış olsanız da, bu araçları kullanmak ve anlamak için gerekli olan derinlemesine bilgileri öğrenmeniz pek olası değildir. Bununla birlikte, CEH aracılığıyla araçları nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz. Kötü niyetli saldırganların çeşitli araçları nasıl kullandığını öğrenmek ağlarınızı, uygulamalarınızı ve diğer varlıklarınızı daha iyi korumanıza olanak tanır.

CEH Eğitimlerine Neden Katılmalısınız?

CEH, BT uzmanlarından oluşan ana kitleye “siyah şapka” korsanlığı tekniklerini getiren ilk sertifikadır. Sertifikanın amacı siber suç tekniklerini uygun şekilde önlemek ve bunlara yanıt vermek için gereken bilgiyi sağlamaktır. BlueMark Academy tarafından sunulan CEH Sertifikası Eğitimlerinde öğrenecekleriniz genel olarak bu biçimde sıralanabilir:

  • Riskler ve güvenlik açıkları hakkındaki bilginizi geliştirebilirsiniz
  • Bir bilgisayar korsanı gibi düşünmeyi öğrenebilirsiniz
  • Sadece penetrasyon test için değil birçok noktada siyah şapkalı hacker vizyonu edinebilirsiniz
  • CEH maaşınızı artıracaktır
  • Siber güvenlik kariyerinizi ilerletmek için avantajlıdır
  • CEH Eğitimleri ile gerçek bilgisayar korsanlığı araçlarını kullanmayı öğreneceksiniz

CEH Sertifikasyon Sınavına Nasıl Çalışılır?

CEH sınavına ne kadar erken girmeyi planladığınıza bağlı olarak bir çalışma planı geliştirmeniz gerekiyor. BlueMark Academy’nin CEH Sertifikasyon Eğitimleri bu noktada size birçok şey katacak, sertifika ve sınav hakkında öğrenmeniz gereken detayları edinmenize imkan tanıyacaktır.

Ayrıca sınava çalışırken çeşitli konuların ağırlığını gözden geçirmek ve hazırlık planınızda sıraya girmek için CEH müfredatını da inceleyebilirsiniz. BlueMark Academy CEH Eğitimleri piyasada bulunan birçok kursun aksine güncel bir anlayışla sınava hazırlanmanızı sağlayacaktır. Daha fazla bilgi için hemen bizimle iletişime geçin!