Kaliteli yazılımlar, kabul edilebilir düzeyde hatasız, planlanan bütçe ile zamanında bitirilip dağıtılabilen, gereksinimleri veya beklentileri karşılayabilen ve sürdürülebilir özelliklere sahip yazılımlardır.
Test, bir sistemi manuel veya otomatik yollarla deneyerek veya değerlendirerek belirlenmiş gereksinimleri karşıladığının doğrulanması veya beklenen ile gözlenen sonuçlar arasındaki farkların belirlenmesi sürecidir.
Yazılım testi ise bir yazılımın sonsuz sayıdaki çalışma alanından, sınırlı sayıda ve uygun şekilde seçilmiş testler ile beklenen davranışlarını karşılamaya yönelik, dinamik olarak yapılan doğrulama faaliyetlerini kapsamaktadır.
ISTQB Foundation Level Software Testing – Temel Seviye Yazılım Test Uzmanı eğitiminin devamı niteliğinde olan bu eğitim, test mühendisliği alanındaki bilgi birikimini artırmak ve performansını geliştirmek isteyen katılımcılar yöneliktir.
Bu eğitimde neler öğreneceksiniz?
- Kullanılan yazılım geliştirme yaşam döngüsüne dayalı olarak uygun test faaliyetlerini gerçekleştirme
- Risk analizlerinden elde edilen bilgilere göre test faaliyetlerinin uygun bir şekilde önceliklendirilmesi
- Belirlenen kapsama alanına göre, testlerin yeterli bir güven seviyesi sağladığından emin olmak üzere en uygun test tekniklerini seçme ve uygulama
- Test faaliyetleriyle ilgili en uygun dokümantasyonu sağlama
- Gerçekleştirilecek en uygun işlevsel test türlerini belirleme
- Belirli bir proje için gerçekleştirilecek kullanılabilirlik testinde sorumluluk alma
- İşle ilgili ürünlerde yapılan genel hatalara yönelik bilgi birikimlerini uygulayarak paydaşlarla birlikte yapılan resmi ve gayri resmi incelemelere etkin bir şekilde katılma
- Kusur sınıflandırma düzeni tasarlama ve uygulama
- Verimli bir test sürecini destekleyecek araçları uygulama