VMware, geliştirdiği yazılımlar sayesinde sanallaştırma endüstrisinin en çok öne çıkan, en çok tercih edilen, en başarılı ürünlerini ortaya koymuştur. Uzun yıllardır elinde bulundurduğu bu unvanları hak ettiğini her fırsatta kanıtlamakta ve sanallaştırma teknolojisinin çıtasını belirleyen bir konumda bulunmaktadır.

VMware tarafından geliştirilen sanallaştırma yazılımları, kişisel bilgisayarlarda kullanılan masaüstü sürümleri ve sunucular için kullanılan kurumsal sürümleri ile iki ayrı kategoride incelenmektedir.

VMware, ilk etapta piyasaya sürmüş olduğu VMware Workstation ile tanınmıştır. İlerleyen süreçte elde ettiği popülarite, 2001 yılında kamuoyuna sunulan VMware GSX Server yazılımının lider konumuna gelmesine imkan tanımıştır. Böylelikle VMware sanallaştırma teknolojisinin en önemli adımlarını atmış, bu noktadan itibaren sanallaştırma alanında en başarılı ve en çok tercih edilen yazılım olma özelliğini göğüslemiştir.

BlueMark Academy, alanında uzman profesyonelleri ve nitelikli eğitim anlayışı ile VMware Eğitimlerini oldukça kaliteli şartlarda kullanıcıları ile buluşturmaktadır. Sanallaştırma teknolojisinin git gide önem kazandığı günümüzde VMware ile uzmanlaşarak piyasa normlarının ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, CV’nize önemli bir yetkinlik ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi sahibi olmak ve VMware Eğitimlerine kaydolmak için hemen bizimle iletişime geçin!

VMware Ne İşe Yarar, Ne İçin Kullanılır?

Hem sunucu yöneticisi konumundaki kimselerin hem de kişisel bilgisayar kullanıcılarının birçok yazılımı simüle etmesine imkan tanıyan Vmware, sanallaştırma teknolojisini kullanmak isteyen kimselerin bütün ihtiyaçlarını giderebilecek bir niteliğe sahiptir. VMware’yi aynı alanda çalışan diğer yazılımlardan üstün tutan en büyük özellik, bu yazılımın bütün majör işletim sistemlerine hitap ediyor olmasıdır.

Birçok Linux dağıtımı ile uyumlu çalışan VMware, aynı zamanda dünyanın en çok tercih edilen işletim sistemleri olan Mac OS ve Windows ile de oldukça stabil bir performans sergilemektedir. Desktop ve server olmak üzere iki farklı kategori üzerinde çalışan VMware, bu iki kategoride farklı çalışma prensiplerine sahip olan ürünler ortaya koymaktadır. VMware, masaüstü ve sunucu yazılımlarının yanı sıra cloud yönetim yazılımları, ağ ve güvenlik yazılımları gibi alanlarda da kendinden emin bir biçimde hizmet vermektedir.

VMware Desktop Sürümleri Ne İşe Yarar?

Kişisel bilgisayarlarda sanallaştırma işlemlerinin gerçekleştirilmesini sağlayan VMware desktop ürünleri, dual boot (bir bilgisayarda iki farklı işletim sisteminin kurulu olması) gerekmeksizin farklı bir işletim sistemini çalıştırmanıza imkan tanımaktadır.

VMware’nin desktop üzerinde sağladığı avantajlar genel hatları ile şu şekilde ele alınabilir:

  • VMware, otomatik bir biçimde boot özelliğini çalıştıran yazılımların test edilmesine imkan tanımaktadır.
  • Alışık olmadığınız bir işletim sistemi kullanırken daha önce tercih ettiğiniz rutin yazılımlarınızı bu işletim sistemi üzerinde çalıştırabilmenize imkan tanımaktadır. Örneğin Adobe yazılımlarını Linux dağıtımları üzerinde çalıştırmak adına oldukça elverişlidir.
  • Merak ettiğiniz ya da özel bir işlem gerçekleştireceğiniz işletim sistemini tamamı ile bilgisayarınıza boot etmeden VMware aracılığı ile kullanabilirsiniz.
  • Farklı işletim sistemleri üzerinde çalışılabilirliğini ya da stabilizasyonunu test etmek istediğiniz yazılımları VMware aracılığı ile farklı işletim sistemlerinde deneyebilirsiniz.
  • Bilgisayarınızda yüklü olan işletim sistemi ya da kişisel verileriniz için tehdit oluşturabileceğini düşündüğünüz yazılımları VMware üzerinden deneyebilirsiniz.

VMware Server Sürümleri Ne İşe Yarar?

VMware desktop sürümlerinde olduğu gibi, server için sunulan yazılımlarda da birçok farklı avantaj bulunmaktadır. Sunucu üzerinde veri barındırmak ya da yönetimsel işlemler gerçekleştirmek isteyen herkes için birçok ideal özellik sunmaktadır. Bu özellikler genel hatları ile şöyle sıralanabilir:

  • VMware Server yazılımları sayesinde birçok sanal sunucu oluşturabilir, oluşturduğunuz sanal sunuculara farklı IP’ler atayabilirsiniz.
  • VMware’nin sanal sunucuları yönetmek adına da birçok avantajı bulunmaktadır. Bu özelliklerden en önemlisi, istediğiniz sanal sunucuyu rahatlıkla askıya alabilmenizdir.
  • VMware ile tek bir sunucu düzlemi üzerinde farklı işletim sistemleri kullanabilir, sistemi farklı parçalara ayırarak farklı sunucu birimleri oluşturabilirsiniz.
  • Yazılımın sunduğu nitelikler sayesinde uzaktan ve yakından erişim özellikleri ile sunucuya kolaylıkla erişebilir, yönetim fonksiyonlarını bu sayede rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
  • Oluşturduğunuz sanal sunucuları başka kullanıcıların kontrolüne sunabilirsiniz.

VMware Eğitimleri

Maliyet olarak ciddi bir tasarruf elde edilmesine imkan tanıyan sunucu sanallaştırma teknolojileri, günümüzde hiç olmadığı kadar popülerdir. VMware Eğitimleri gerek alanla ilgili sertifikasyonlar için yeterlilik elde etmek, gerekse bu alanda nitelikli bir birey olmak için oldukça elverişlidir. BlueMark Academy’nin eğitimleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ya da VMware Eğitimlerine kaydolmak için hemen bizimle iletişime geçin!