PMP Sınavı Türkçe karşılığı Proje Yönetim Uzmanı olan PMP’nin, hem ülkemizde hem de uluslar arası kulvarda proje yönetim alanının en büyük güvence olarak görülen sertifika sınavıdır. Bir metodoloji ve terminoloji anlamını taşıdığı için başta bilgi teknolojileriyle ilgilenen firmalar olmak üzere birçok kuruluş için oldukça önemlidir.
Tedarikçi, müşteri ve firma gibi bir projeye dahil olan bütün argümanları değerlendirerek bir yönetim metodu uygulayan proje yöneticileri, üzerinde çalışıyor oldukları projenin bu yolla başarılı olmasını amaçlamaktadır. Proje Yönetim Enstitüsü PMI tarafından belirlenen normlara göre hazırlanan PMP (Project Management Professional) sınavı ise zamanın piyasa standartlarına göre proje yöneticilerinin yeterliliklerini ölçmektedir. PMI’ın bu noktada oldukça itibarlı bir kurum olması da bu sertifikayı önemli kılan ayrıntılardan birisidir.
BlueMark Academy, ülkemizde ve dünyada oldukça önemli bir itibara sahip olan, özellikle yazılım projeleri adına çok büyük önem arz eden Project Management Professional sınavına hazırlanmanız için nitelikli kadrosu ve kaliteli eğitim anlayışı ile sizleri bekliyor. Tecrübeli ve profesyonel kadromuzla hem akademik alanda hem de iş alanlarında fark yaratan eğitimcilerle PMP sınavına hazırlanarak önemli bir yetkinliğe sahip olabilirsiniz. Daha fazla bilgi sahibi olmak ve PMP Sınavı Hazırlık Eğitimlerine kaydolmak için hemen bizimle iletişime geçin!
PMP Nedir?
En çok bilinen uluslar arası sertifikaların başında gelen Project Management Professional sertifikası, iş hayatını proje yönetimi alanında şekillendirmek isteyen kimseler için oldukça iyi bir fırsattır. İşe alım noktasında oldukça geçerli kabul edilen bu sertifika, tecrübesi olmayanlar için çok iyi bir referans olmakla birlikte piyasada alan çalışanlarına %20 ila %30 daha fazla yıllık gelir katkısında bulunmaktadır.
Proje yönetimi alanında çalışmalar yürüten ya da bir şekilde yolu bu alanla ilişkili kimselerle kesişmiş olan herkes bilir ki PMP sınavı alanda oldukça ayrıcalıklı hale gelmenize olanak tanır. Proje yönetiminin oldukça fazla parametresi bulunan, karmaşık bir iş olduğu hesaba katıldığında bu alanda yetkinlik sağlamanın ve garantili bir adım atmanın iş hayatında oldukça büyük bir avantaj olduğu söylenebilir.
Nasıl PMP Olunur?
Test usulü yapılan PMP sınavında 4 seçenekli 200 soru yer almaktadır. Ancak bu 200 sorunun 25 tanesi yalnızca istatistik elde etmek adına sorulmaktadır. Yani sınavın sonucuna etki edecek 175 soru bulunur. Bu noktada katılımcılardan beklenen başarı puanı %61 ve üzeri olarak ölçeklendirilir. Yani en az 106 soruyu doğru yanıtlayan katılımcılar sınavı başarı ile tamamlamış sayılır ve sertifikayı elde eder. PMP sınavı liyakate ve piyasa standartlarına çok önem verdiği için hassas bir yaklaşım sergiler. Dolayısıyla bu sınavın zor olduğu ve ciddi bir hazırlık sürecini gerektirdiği söylenebilir.
Neden PMP Sertifikası Almalısınız?
1965 yılında kurulan Proje Yönetim Enstitüsü tarafından düzenlenen PMP Sınavı, 1999 yılından beri ISO sertifikasına da sahiptir. Ayrıca bu sınavın ve sertifika normlarının bilgisayara odaklı çalışmaların yönetiminde önemli bir yere sahip olması bilgisayar odaklı gelişmeleri, dolayısı ile globalleşmeyi hızlandırdığı ifade edilmektedir.
Bir projenin en iyi biçimde yönetilebilmesi adına gerekli yeterlilikleri sağlayarak liyakatli bir süreç ortaya koymak için çalışan proje yöneticileri, sahip oldukları yeterliliklerin ne denli nitelikli olduğunu ve piyasaya ne kadar uyumlu olduğunu kanıtlamak için PMP sertifikası edinirler. PMI tarafından her paradigma değişiminde güncellenen bu sınav, dünyada proje yönetimi adına en güvenilir belge olarak kabul görmektedir. Proje yönetimi adına dünyanın kabul ettiği normlara sahip olmak ve uluslar arası bir vizyon koymak adına girebileceğiniz bu sınav için BlueMark Academy fırsatlarından faydalanabilirsiniz.
PMP Sertifikası İle İlgili Bilinmesi Gerekenler
Birçok kişi PMP kavramını yalnızca bir sınav olarak değerlendirir. Oysa proje yönetimi profesyoneli olmak için sürekli güncel kalmak gerekir. Proje Yönetimi Enstitüsü de bu görüşü kanıtlar nitelikte olmak adına PMP sertifikasının geçerliliğini 3 yılla sınırlı tutmuştur.
Proje yönetimi alanı sürekli olarak güncel kalmayı ve projenin yürütüldüğü piyasanın nabzını iyi tutmayı gerektirdiği için bu sertifikanın ömür boyu geçerliliği yoktur. İyi bir proje yönetimi uzmanı olmak bir sonuca değil bir sürece bağlıdır.
Proje yönetimi profesyoneli olmak ve bu noktada CV’nize önemli bir yetkinlik eklemek için BlueMark Academy’nin nitelikli ve uzman kadrosundan yardım alabilirsiniz. PMP sınavı adına ihtiyacınız olan her şeyi öğrenebileceğiniz PMP Hazırlık Eğitimi BlueMark Academy farkı ile sizlerle. Daha fazla bilgi için hemen bizimle iletişime geçin!