Scala, jvm ve Java geliştirme topluluğuna işlevsel programlamayı getirmek üzere 2004 yılında hayata geçirilmiş bir programlama dilidir. Sıfırdan başlanılan projelerde gelişmiş özellikler sağlaması ve yetenekli bir dil olması, mevcut ekiplerde Java’nın yerini alması ve tamamlaması gibi nedenlerden dolayı son yıllarda en çok kullanılan dillerden biri haline gelmiştir.
Scala, işlevsel programlama topluluğunda uzun süredir kullanılan gelişmiş teknikleri nesneye dayalı en iyi uygulamalarla bir araya getirerek, geliştiricilerin ekiplerine ve karşılaştıkları sorunlara en iyi şekilde uyan tarz ve yaklaşımı seçmelerine olanak tanır.
Katılımcılar bu eğitimin sonunda, nesneye dayalı ve işlevsel programlamanın yanı sıra özellikle bu programlama tarzlarının nasıl kullanılacağı ve birleştirileceği ile ilgili tüm önemli özellikler hakkında bilgi sahibi olurlar.
15 modüle bölünmüş beş gün süren bu eğitim, çeşitli alıştırmalar ve katılımcıların eğitime daha iyi katılabilmelerini sağlamak üzere etkileşimli soru/cevap yaklaşımı kullanılarak verilir.
Bu eğitimde neler öğreneceksiniz?
- Değişken ve sabit veriler arasındaki farklar
- Scala tarafından kullanılan temel sözdizimi
- Scala kullanarak nesneler ve sınıflar oluşturma
- Değişken kapsamlarını belirleme ve örtülü işlev çağrıları
- Özellikler ve devralma
- İşlevsel programlama paradigması ve nesneye dayalı yaklaşımdan nasıl farklılaştığı
- “Currying” ve “Lambda” işlevleri ile ilgili kavramlar
- İşlevsel programlama ile koleksiyonları ve genel türleri kullanabilme
- Düzen eşleme hakkında bilgiler