Ansible I, DevOps dünyasına başlamak için harika bir yoldur. Kullanımı ve öğrenmesi kolaydır, çeşitli uygulamalar için kullanılabilir.
Ansible I, altyapınızı kolaylıkla yönetmenize olanak tanıyan açık kaynaklı bir BT otomasyon aracıdır. Aşağıdakiler dahil birçok avantajı vardır:
– Yükseltilmiş güvenlik
– Düşük maliyet
– Verimliliği arttırmak
– Kolaylaştırılmış süreçler
Ansible I, yaygın BT görevlerini otomatikleştirmek için kullanılabilecek bir araçtır. Bu otomasyon, her makinede manuel olarak oturum açıp kapatmak zorunda kalmadan aynı görevleri birden çok sunucuda, veritabanında ve daha fazlasında gerçekleştirebileceğiniz anlamına gelir. Bu size çok fazla zaman kazandırabilir.
BlueMark Academy’nin alanında uzman eğitimcileri, Automation with Ansible I Eğitimlerini katılımcılara geniş olanaklarla birlikte sunar. Yalnızca sıradan sunumlarla sınırlı kalmayan eğitimlerimiz, hem akademik hem de sektörel çerçevede deneyimli eğitmenler tarafından verilir. BlueMark Academy’nin Eğitimleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak ya da Automation with Ansible I Eğitimlerine kaydolmak için hemen bizimle iletişime geçin!
Ansible I ve Bulut Hizmetleri
İster yeni başlayan ister deneyimli bir geliştirici olun Ansible I, Ansible’ın temellerini öğrenmenin harika bir yoludur. Ansible, bulut sağlamayı, yapılandırma yönetimini ve devreye almayı otomatikleştiren güçlü bir düzenleme aracıdır. Ansible, Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ve Google Cloud Platform gibi popüler bulut hizmetleriyle çalışır. Ayrıca şirket içi dağıtımları ve hibrit bulut ortamlarını da destekler.
Ansible, her büyüklükteki kuruluş için karmaşık BT ortamlarını yönetir. Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure ve Google Cloud Platform içindeki altyapıyı, ağları, uygulamaları ve veri merkezi kaynaklarını yönetmek için kullanılabilir.
Görevleri Otomatik Hale Getirmek
Ansible, bilgisayarınızdaki görevleri otomatikleştirmenize yardımcı olan bir yazılım aracıdır. Sisteminizi nasıl yapılandıracağınızı açıklamak için YAML dosyalarını kullanır ve karmaşık yapılandırma dosyaları için Jinja2 şablonlarını kullanır. Ansible’daki görevler, herhangi bir sunucuya veya sunucu grubuna uygulanabilen yeniden kullanılabilir görev kümeleri olan rollere bölünmüştür. Ansible’ın yerleşik rollerini kullanabilir veya ihtiyaçlarınıza göre kendi özel rollerinizi oluşturabilirsiniz.
Ansible’ın komut satırı araçlarını (ansible-playbook) veya bir grafik kullanıcı arabirimini (ansible) kullanarak bir veya daha fazla sistemde çalıştırabilirsiniz. Ansible, sistem yönetimi ve konfigürasyonunu otomatikleştirmek için kullanılan bir araçtır. Büyük ölçekli dağıtımları yönetebilir, yeni sistemleri üretime sokabilir ve değişiklikleri güvenli bir şekilde yapmanıza yardımcı olabilir.
Ansible I ile Otomasyon Yönetimi
Ansible, ortamınızdaki hemen hemen her şeyi otomatikleştirmenize yardımcı olabilecek güçlü bir açık kaynaklı otomasyon aracıdır. Ansible, uzak ana bilgisayarları bağlama ve komutları çalıştırma gibi basit bir fikir üzerine kurulmuştur. Ansible ile birden çok uzak makinede karmaşık görevleri gerçekleştirmek için yeniden kullanılabilir kod yazabilirsiniz.
Ansible, diğer konfigürasyon yönetimi araçlarından farklıdır, çünkü belirli bir iş akışını veya bir şeyleri yapma şeklini dikte etmez, bunun yerine kullanıcının yapmak istediği her şeyi yapmayı kolaylaştırmaya odaklanır. Ansible basittir, ancak aynı zamanda çok güçlüdür.
YAML
Ansible, ana bilgisayarlarınızı nasıl yapılandıracağınızı açıklamak için kullanılan oyun kitaplarını ve rolleri tanımlamak için YAML’yi kullanır. Bir oyun kitabı, sırayla görevleri içeren bir oyun koleksiyonudur. Bu görevler, oyunların yönlendirdiği sırayla yürütülür.
Bir Ansible projesi içindeki dosyalar için varsayılan konum, “playbook dizini” olarak adlandırılır. Burası, Ansible projeleriyle ilgili oyun kitaplarını, rolleri ve diğer dosyaları yerleştireceğiniz yerdir. “Roller” terimi, birden çok makine (ana bilgisayar) arasında paylaşılan yeniden kullanılabilir yapılandırma kümelerini ifade eder.
Ansible I ile Elde Edebileceğiniz Avantajlar
Ansible I, görevleri otomatikleştirmek, sistemleri yapılandırmak, uygulamaları dağıtmak ve BT ortamlarını sağlamak için kullanılan güçlü bir otomasyon aracıdır. Ansible I, hem yeni başlayanlar hem de uzmanlar için araçla çalışmayı kolaylaştıran basit ama güçlü bir özellik setine sahiptir. Ansible I’in avantajlarından bazıları şunlardır:
- Esneklik: Ansible I, mimarisi, dağıtım modeli ve kullanım kolaylığı açısından esneklik sağlar. Bu, kullanıcıların sistemlerinin performansını veya kullanılabilirliğini etkilemeden Ansible I’i nasıl kullanmak istediklerini seçmelerine olanak tanır.
- Konfigürasyon Yönetimi: Ansible I, herhangi bir kod veya komut dosyası yazmak zorunda kalmadan ana bilgisayarlarda zaman içinde yapılan konfigürasyon değişikliklerini yönetmenin etkili bir yolunu sağlar. Bu, kullanıcıların yukarıda bahsedilenler gibi kodlama dilleri konusunda fazla deneyimi olmayan yeni başlayanlar için zor olabilen Python veya Ruby gibi karmaşık kodlama dilleriyle uğraşmak zorunda kalmadan sunucularını yönetmelerini kolaylaştırır. Ansible I’i öğrenmek, bu aracı kullanmanın bazı önemli avantajlarından mahrum kalmak anlamına gelir!